Άτυπη συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της μελέτης ‘’Εποπτεία και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης ειδών ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα’’ στο ΥΠΕΚΑ, για τον καθορισμό της μεθολογίας υπολογισμού των Ικανοποιητικών Τιμών Αναφοράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άτυπη συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, στην Αθήνα, μεταξύ μελών του Οριζοντίου Συμβουλίου και της αναδόχου σύμπραξης ΥΛΩΡΙΚΗ Ε.Ε. – ΡΟΔΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΘ.ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., στα πλαίσια της μελέτης “Εποπτεία και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης ειδών ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα”. Η συνάντηση αφορούσε στην μεθοδολογία καθορισμού των Ευνοϊκών Τιμών Αναφοράς και των Στόχων Διατήρησης για τα είδη ορνιθοπανίδας.

Εκ μέρους της εταιρείας Enveco SA – Οριζόντιου Συμβούλου, παρευρέθηκε ο κ. Παπασωτηρίου και ο κ. Γεώργιος Κοτζαγεώργης οι οποίοι και κατέθεσαν σχετική εισήγηση. Σχετική παρουσίαση με το θέμα της συνάντησης έγινε επίσης από τον Κ. Φώτιο Περγαντή, μέλος του Οριζόντιου Συμβουλίου. Τέλος τις απόψεις – προβληματισμούς τους εξέφρασαν οι φορείς διαχείρισης αλλά και οι ανάδοχοι των υπόλοιπων καθέτων μελετών της μελέτης οι οποίοι ήταν παρόντες δια των εκπροσώπων τους.

Από την ανάδοχο σύμπραξη εισηγητές ήταν ο κ. Χρήστος Βλάχος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, με θέμα παρουσίασης “Υπολογισμός Ικανοποιητικών Τιμών Αναφοράς (FRVs): Ορισμός, Διεθνείς Προσεγγίσεις, Περιορισμοί. Απαιτήσεις της Μελέτης 9” και ο κ. Περικλής Μπίρτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Υπεύθυνος Ανάλυσης-Αξιολόγησης Δεδομένων του Έργου, με θέμα παρουσίασης “Υπολογισμός Ικανοποιητικών Τιμών Αναφοράς (FRVs): Υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα, κατηγοριοποίηση, προτάσεις χειρισμού και στόχοι διατήρησης”.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.