Συνάντηση στελεχών της μελέτης ‘’Εποπτεία και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης ειδών ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα’’ με εργοδότη το ΥΠΕΚΑ, με θέμα ‘’Προγραμματισμός εργασιών πεδίου για την καταγραφή των ειδών ορνιθοπανίδας’’

Ο προγραμματισμός εργασιών πεδίου για την καταγραφή των ειδών ορνιθοπανίδας ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, στο Τμήμα Δασολογίας και Περιβάλλοντος του ΑΠΘ που διοργάνωσε η ανάδοχος σύμπραξη ΥΛΩΡΙΚΗ Ε.Ε. – ΡΟΔΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΘ.ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. για τη μελέτη ‘’Εποπτεία και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης ειδών ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα’’.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, κ. Καλογεράκος Νικόλαος και ο συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης κ. Βλάχος Χρήστος απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα στελέχη υλοποίησης της μελέτης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Φασούλας Φώτιος, Κοινός εκπρόσωπος/Υπεύθυνος έργου  της  αναδόχου σύμπραξης τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν για την ανάθεση της μελέτης και πρότεινε τη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης μετά την ολοκλήρωσή της σε ημερίδα.

Οι κύριοι ομιλητές κ. Χατζηνίκος Ευάγγελος Υπεύθυνος εργασιών πεδίου, ο κ. Κιούσης Δημήτριος Περιφερειακός συντονιστής Δυτικής Πελοποννήσου και ο κ. Μποντζώρλος Βασίλειος Τομεακός Συντονιστής Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσαν και καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες για τις εργασίες πεδίου, το σχεδιασμό των δειγματοληψιών και τη συμπλήρωση των πρωτόκολλων με πρωτογενή δεδομένα παρατήρησης. Χρήσιμες συμβουλές για το δύσκολο έργο της μελέτης της ορνιθοπανίδας έδωσαν ο κ. Θωμαϊδης Χρήστος υπεύθυνος κατάρτισης σχεδίου δειγματοληψίας και ο κ. Μπίρτσας Περικλής υπεύθυνος ανάλυσης-αξιολόγησης δεδομένων.